A Pécsi borvidék a Mecsek déli lejtőin, Szigetvártól egészen Mohácsig, az 823 hektáron terül el, ahol magyar, horvát; szerb, és német települések határában folyik a szőlőművelés.  A Mecsek óvó hatása miatt még 440 méteren is találunk szőlőt.

Mint a Pannon Borrégió legkisebb borvidéke évezredes hagyományokat követve lépett a megújulás útjára. Ma már kevesebb, mint ezer hektáron termelnek szőlőt ezen a borvidéken, kevesen is ismerik a két sokkal ismertebb borvidék, Villány és Szekszárd árnyékában a saját útját kereső térséget. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya itt generációkon át öröklődött, ma is rengeteg kistermelő készít bort, ennek tudható be a borvidék elaprózottsága.
És sorolhatnánk, miben vagyunk egyediek, miért érdemes ránk figyelni, miért érdemes pécsi (azaz szajki, mohácsi, mecseknádasdi, hosszúhetényi, mozsgói, szigetvári…) borokat kóstolni.

Egyesületünk tagjai és az azóta borlovaggá avatott személyiségek a kiváló adottságokkal rendelkező bortermelő vidék ismeretségéért és népszerűsítéséért dolgoznak.

pecsi_borvodek_terkep

Ossza meg barátaival, ismerőseivel ezt az oldalt: