Dunaszekcső Baranya megye északkeleti részén, három megye /Baranya, Bács-Kiskun, Tolna/ határán található.

dunaszekcso_mecseki_borrend_1
A megyeszékhelytől való távolsága 55 km. Átszeli az 56. számú feőközlekedési út, ezért rövid idő alatt elérhetőek a közeli városok: Mohács, Szekszárd, Baja, Bátaszék, Bóly. A községen áthaladó távolsági autóbuszokkal közvetlenül elérhető Budapest, Kecsekmét, Szeged, Békéscsaba.
Dunacsekcső a történelem során a régió, a megye életében fontos szerepet töltött be, elsősorban a földrajzi fekvése miatt. A különböző korok, népek fontos útjai szinte kivétel nélkül áthaladtak rajta, erről tanúskodnak azok az előkerült leletek is, melyek a Falumúzeumban találhatók meg.
Manapság kiemelten kezelt terült az idegenforgalom fejlesztése. Jelentős a hétvégi házzal rendelkezők száma, bizonyítva a falu vonzerejét. Egyre többen foglalkoznak falusi vendéglátással, falusi turizmussal., így a kínálat egyre bővül. Jelentős hagyományokkal rendelkezik a szőlőtermesztés, a borkészítés. Az utóbbi években a falu képviselői borversenyeken szép sikereket értek el, a község pedig tagja a Mohács-Bóly Térségi Fehérborút Egyesületnek. Ezek mellett természetesen a legfőbb vonzerő a Duna.
A külföldiek, elsősorban német állampolgárok, több ingatlant is vásároltak a faluban, s a más országokból érkező turisták – akik később újra visszatérnek – azt mondják: „ Van valami varázsa a falunak, amely visszacsábítja azt, aki egyszer itt járt…!”

Képek Dunaszekcsőről

Ossza meg barátaival, ismerőseivel ezt az oldalt: