“Mintha Toscana környékén járnánk!”- hangzott el ez a mondat már több külhonból érkező vendég ajkáról.

orfu_tekeres_mecseki_borrend_1
A Mecsek hegység északnyugati “határánál” a Mecsek-Hegyhát dimbes-dombos vidéke, erdei, lankái, gyöngyszemként előtűnő tavai közt bújik meg az öt településből álló Orfű, Pécstől kb. 15 km-re. Gyönyörű környezete mágnesként vonzza a tekinteteket és sugallja, hogy érdemes itt megpihenni! Fürdeni, horgászni,kajakozni,vitorlázni, csónakázni,
barlangokat megismerni, lóháton vagy gyalogszerrel túrázni vagy csupán lábat – lógatva szemlélődni a természetben – nálunk mindezt megteheti! Üdülését, pihenését Orfű vendégszerető szolgáltatói magas színvonalon biztosítják. Sátrazástól a jól felszerelt apartmanokig mindenki megtalálja a számára megfelelőt!

Horgászat: január 1-től december 31-ig (kivéve, ha befagy a tó) napkeltétől napnyugtáig

Ár: 2500 Ft/nap
Érd: Dévai András
30/363-4949

Orfűi-Tó

Víztipus: völgyzárógátas tó
Terület: 11 ha
Átlagmélység: 1,6 m
Fenékviszonyok: egyenletes, kemény
Akadók: akadómentes
Növényzet: víz széli nád, gyékény
Halak: ponty, amur, kárász, süllő, csuka, keszegfélék
Csónakhasználat: nincs

Az orfűi tórendszer legkisebb tavát az Orfűi Horgászegyesület hasznosítja. A völgyzárógátas tavat források tápláják, vízminősége kiváló. Pécstől 18 km-re található Orfű település belterületén helyezkedik el. Horgászni a strand és a gát területének kivételével bárhol lehet, a meder akadóktól mentes. Jó a süllő és ponty fogási lehetőség, a partról szinte körbehorgászható az egész tó.

Képek Orfű-Tekeresről

Ossza meg barátaival, ismerőseivel ezt az oldalt: